Передплата 2024 «Добрий господар»

Біля станції «Вернадського» народилося перше тюленя року

  • 26.09.2024, 19:45
  • 195

Полярники зі станції «Академік Вернадський» обрали ім'я для першого народженого тюленя цього року — SeaBaby Світозарович

Про це стало відомо з допису Національного антарктичного наукового центру у Facebook.

Тюленя назвали на честь українського морського дрона та вченого-біолога Світозара Давиденка, який його першим знайшов. SeaBaby у перекладі з англійської - «морський малюк».

Зазвичай тюлені Ведделла народжуються напочатку антарктичної весни, і кожна самиця народжує одне дитинча.

Раніше полярники зверталися до підписників із проханням допомогти обрати ім'я для новонародженого.

«Загалом же в фейсбуці та інстаграмі ми отримали майже 400 ідей з іменами для новонародженого тюленяти. Микола, Петрик, Гетьман, Пейджер, Пончик, Шніцель, Сірко, Фродо, Зимко, Торпі, Кавунчик і навіть Пінгвін — пропозиції були ну дууууже різноманітні. Щиро вдячні всім, хто долучився до вибору імені», — йдеться у дописі.

Автор імені має отримати спеціальний подарунок — шеврон від 29-ї української антарктичної експедиції.

«До речі, SeaBaby вже 10 днів. Він активно росте на маминому молоці і скоро може почати перші знайомства з океаном. Але самостійне життя та харчування у воді ці тюлені починають після закінчення вигодовування — орієнтовно через 7 тижнів після народження. Тож незабаром „морські малюки“ будуть не тільки в Чорному морі, а й у Південному океані», — зауважили полярники.

За їхніми словами, нині неподалік «Вернадського», окрім SeaBaby, народилося ще одне «ведделлятко». Також тут перебувають чотири вагітні самиці. Полярники пообіцяли неодмінно показувати нових малюків в окремих дописах.

Схожі новини