Передплата 2024 ВЗ

TikTok видалив профілі російських державних медіа

  • 24.09.2024, 20:15
  • 290

TikTok видалив акаунти російських державних ЗМІ через підозру у впливі на вибори президента у США

Фото ілюстративне із сайту Reuters
Фото ілюстративне із сайту Reuters

Відомо, що це частина заходів соцмережі, які спрямовані на запобігання дезінформації напередодні президентських виборів у США, що відбудуться у листопаді.

Під видалення потрапили акаунти медіагрупи «Россия сегодня», яка володіє інформаційними службами «РИА Новости» і «Спутник», а також «ТВ-Новости», материнської компанії телеканалу RT.

Раніше ці акаунти обмежили у Великій Британії та ЄС, а також вони мали позначку як контрольовані державою ЗМІ. Однак тепер вони були заборонені назавжди.

Минулого тижня аналогічний крок зробив власник Instagram і Facebook компанія MetaMeta заборонила RT та інші пропагандистські медіа рф на своїх платформах, яка заборонила «Россию сегодня», RT та інші за «діяльність, повʼязану з іноземним втручанням».

Блокування акаунтів російських пропагандистських медіа розпочалися після того, як 4 вересня Мінʼюст США оголосив звинувачення проти двох співробітників RT за таємне керівництво американською компанією, яка створювала онлайн-контент для впливу на вибори.

США також запровадили санкції проти російських пропагандистів за спроби вплинути на президентські перегони. У переліку, зокрема, медіагрупа Russia Today та пʼять її дочірніх компаній: РИА Новости, RT, «TV-Новости», Ruptly і Sputnik. Під санкції також потрапили пропагандисти з RT, серед них і головна редакторка Маргарита Симоньян, а також прокремлівські активісти.

Схожі новини