Передплата 2024 «Добра кухня»

Гімнастка з синдромом Дауна встановила чотири світові рекорди

  • 21.09.2024, 20:05
  • 478

Гімнастка з синдромом Дауна зі США встановила чотири світові рекорди

Фото із Книги рекордів Гіннеса
Фото із Книги рекордів Гіннеса

Спортсменка зі США Челсі Варнер встановила чотири світові рекорди. Дівчина має синдром Дауна, та це не заважає їй професійно займатися гімнастикою та моделінгом.

Усі рекорди спортсменка встановила в категорії для людей з особливостями розвитку — окремим розділом Книги рекордів Гіннеса.

Як повідомили на сайті щорічного видання, Челсі Варнер стала рекордсменкою, виконавши за 30 секунд:

  • 11 підтягувань;
  • 10 кипів — гімнастичний рух підйому тіла над брусами;
  • 10 переворотів назад;
  • 16 акробатичних фляків.
  • Гімнастка — чотириразова чемпіонка США та триразова переможниця Спеціальної Олімпіади — спортивних змагань для людей з особливостями розвитку.

Тепер до її колекції перемог додалися світові рекорди, якими вона особливо пишається.

«Я дуже пишаюся тим, що чотири рази потрапила в Книгу рекордів Гіннеса. Раніше я навіть не могла мріяти про те, що це стане для мене можливим», — поділилася враженнями Челсі.

Американка займається гімнастикою протягом усього життя, попри застереження лікарів щодо низького тонусу м’язів. Уперше дівчина взяла участь у Спеціальній Олімпіаді у віці восьми років.

Челсі регулярно тренується — відвідує групові заняття тричі на тиждень та ще двічі займається зі своїм тренером індивідуально.

Щороку з травня по грудень спортсменка наполегливо тренується та вдосконалює свої навички. Дівчина каже, що своїми досягненнями вона завдячує тренерці, яка покладає на неї великі очікування, але водночас може кинути виклик та підбадьорити.

«Вона розробляє дуже цінні для мене нові техніки, які допомагають здобути нові навички. Без відданості, пристрасті та віри моєї тренерки в мене, я би ніколи не змогли розкрити свій потенціал», — розповіла спортсменка.

З січня по квітень зазвичай триває сезон змагань, у ході яких Челсі часом — єдина учасниця з інвалідністю. На таких заходах Челсі часто посідала останні місця.

Схожі новини