Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Європейські країни закликають НАТО посилити захист

  • 19.09.2024, 09:45
  • 234

Польща, Латвія та Румунія закликали негайно посилити ППО на східному фланзі Альянсу

Фото ілюстративне Latvijas armija
Фото ілюстративне Latvijas armija

Міністри оборони Румунії, Польщі та Латвії підписали спільний лист до союзників, у якому йдеться про необхідність негайного запровадження моделі ротації ППОНАТО, а також посилення діяльності НАТО зі стримування, спостереження, розвідки та повітряного патрулювання на східному фланзі Альянсу.

Вказано, що відповідне рішення ухвалили після інцидентів із російськими безпілотниками, які порушували повітряний простір НАТО.

Під час зустрічі «Бухарестської дев’ятки» міністр оборони Латвії Андріс Спрудс закликав союзників знайти негайні колективні рішення щодо зміцнення повітряного простору НАТО.

У зустрічі взяли участь представники Румунії, Польщі та Литви, щоб обговорити нещодавні порушення повітряного простору НАТО російськими безпілотниками, а також кроки на рівні держав і альянсу, які необхідно зробити для зміцнення повітряного простору НАТО. Міністри оборони Румунії, Польщі та Латвії підписали спільний лист до союзників.

Як заявили у Міністерстві оборони Латвії, російська агресія продовжує створювати ризики і загрози для країн НАТО, включно з порушенням повітряного простору російськими безпілотниками. За останній місяць інциденти за участю російських дронів сталися не тільки в Латвії, а й у Румунії та Польщі. Це нова реальність, яку не можна залишати поза увагою і відповіддю, наголосив Спрудс.

Міністри вважають, що країни НАТО повинні зміцнювати свою здатність виявляти, ідентифікувати та нейтралізувати низькі й повільно літаючі об'єкти, а ротацію ППО слід запровадити негайно.

У спільній заяві міністри «Бухарестської дев’ятки» засудили війну рф проти України. Міністри також рішуче засудили Росію за неодноразові порушення повітряного простору НАТО у Латвії, Румунії, Польщі та інших країнах альянсу.

Схожі новини