Передплата 2024 «Добрий господар»

Стало відомо, чому Усика заарештували в аеропорту Кракова

  • 18.09.2024, 09:05
  • 935

Ввечері, 17 вересня, українського боксера Олександра Усика заарештували в аеропорту Кракова

Олександр Усик. Фото: Sport.ua
Олександр Усик. Фото: Sport.ua

Про це повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Жан Беленюк.

Дружина Усика Катерина у соцмережах повідомила, що «все гаразд, нічого кримінального». Також вона додала, що згодом Олександр усе пояснить.

Володимир Зеленський вночі повідомив, що Олександра Усика відпустили. Президент зазначив, що поговорив з ним телефоном, коли той був затриманий.

«Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона… Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує», — заявив президент.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга повідомив, що надішле ноту польській стороні через затримання Усика в аеропорту Кракова.

Сибіга зазначив, що «негайно відреагував на затримання Усика в Кракові та сприяв його звільненню».

Згодом сам Олександр Усик повідомив, що в аеропорту Кракова сталося непорозуміння та подякував українським дипломатам за підтримку.

«Друзі, все добре. Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося… Дякую українським дипломатам за підтримку. І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов’язки попри зріст, вагу, розмах рук і регалії», — написав боксер у сториз в Instagram.

Стали відомі обставини затримання Олександра Усика в Польщі.

Боксер приїхав на автомобілі з Києва до Кракова, звідки збирався вилетіти на тренувальний збір до Іспанії. Однак служби з незрозумілих причин не хотіли пускати на борт літака його товариша. Усик нібито заявив, що сам не полетить, і був проти затримання друга. В результаті затримали обох, розповів виданню Przeglad Sportowy промоутер Анджей Василевський з посиланням на менеджера Усика Олександра Красюка.

Схожі новини