Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На фронті від початку доби відбулись 88 боєзіткнень

  • 17.09.2024, 19:30
  • 133

На фронті від початку доби відбулися 88 бойових зіткнень, найбільше з них — Курахівському напрямку, на семи напрямках бої досі тривають

Фото: Генеральний штаб Збройних сил України
Фото: Генеральний штаб Збройних сил України

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 вівторка, 17 вересня.

Росіяни не припиняють обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської областей. Зокрема, з артилерії вдарили по районах Карповичів, Прогреса, Угроїдів, Степка, Високого, Бучків і Семенівки.

14 керованих авіабомб загарбники скинули на райони Малушиного, Ободів, Річків, Катеринівки, Бондарівщини, Писарівки та Глухова. Чотири ракетні удари завдали по Сумах.

Ще 17 КАБами російська армія вдарила по Курській області.

На Куп’янському напрямку війська рф шість разів атакували українські позиції. Сили оборони відбили ворожі штурми біля Синьківки, Новоосинового й у напрямку Лозової. Одне боєзіткнення в районі Кругляківки досі триває.

На Лиманському напрямку загарбники продовжують атакувати в районах Чернещини, Дружелюбівки, Макіївки і Торського. Від початку доби на цій ділянці фронту відбулися вже вісім боєзіткнень, два з них досі тривають. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку російська армія двічі намагалася прорвати оборону поблизу Верхньокам’янського та Виїмки. Обидві атаки українські захисники відбили.

На Краматорському напрямку ворог здійснив п’ять штурмових дій поблизу Часового Яру, Ступочок та Кліщіївки. Досі триває одне бойове зіткнення в районі Білої Гори.

На Торецькому напрямку війська рф атакували сім разів, найактивніше діють біля Торецька й Неліпівки. «Наші захисники дають гідну відсіч. П’ять боєзіткнень вже завершено», — поінформували в Генштабі.

Ворожих ударів некерованими авіаракетами й керованими авіабомбами зазнали Щербинівка, Петрівка та Дружба.

На Покровському напрямку від початку доби загарбники 19 разів намагалися потіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Гродівки, Новоторецького, Орлівки, Миколаївки й Українська, атакували також у бік Зеленого Поля. 14 атак українські оборонці вже відбили, п’ять боїв тривають.

На Курахівському напрямку за підтримки авіації російська армія 22 рази намагалася просунутися поблизу Цукуриного, Желанного Першого, Гірника, Георгіївки та Костянтинівки. Шість боєзіткнень ще не завершені.

На Времівському напрямку війська рф шість разів атакували в напрямку Вугледара й Катеринівки, три атаки досі тривають.

На Гуляйпільському напрямку росіяни вдарили некерованими авіаракетами по Вербовому.

На Придніпровському напрямку українські захисники відбили дві ворожі атаки.

На інших напрямках фронту ситуація суттєвих змін не зазнала.

Схожі новини