Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нарощування військ є частиною довготермінового плану рф, — ISW

  • 17.09.2024, 14:15
  • 127

Зусилля рф щодо збільшення чисельності війська є частиною довготермінової мети рф, яка виходить за межі війни проти України

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомляє ISW.

«Зусилля рф зі збільшення чисельності збройних сил є частиною довготермінової мети рф, що виходить за межі війни в Україні та спрямована на збільшення чисельності та загального потенціалу російської армії шляхом довготермінових широкомасштабних реформ війська», — йдеться у звіті.

Як зазначається, ці реформи тривають з початку 2023 року та включають відновлення Московського та Ленінградського військових округів, а також формування нових армійських корпусів, загальновійськових армій, а також механізованих та повітряно-десантних дивізій.

«Проте здатність рф належним чином здійснити ці реформи та інтегрувати збільшення бойового персоналу частково залежить від ведення її війни в Україні, як раніше оцінювали в ISW», — йдеться у звіті.

Середньотермінові та довготермінові обмеження щодо формування збройних сил та економічні обмеження продовжуватимуть погіршувати здатність рф підтримувати збільшення чисельності своїх військових та належно впроваджувати намічені реформи, вважають аналітики.


Джерело: ISW

Схожі новини