Передплата 2024 ВЗ

Міжнародний кінофестиваль у Торонто таки покаже пропагандистський фільм про росіян на війні

  • 16.09.2024, 18:30
  • 228

Кінофестиваль у Торонто все ж покаже пропагандистський фільм про «хороших росіян»

Кадр із фільму "росіяни на війні"
Кадр із фільму "росіяни на війні"

Попри критику, кінофестиваль у Торонто вирішив все ж таки показати скандальний фільм російської пропагандистки Анастасії Трофімової «росіяни на війні», який раніше зняли із програми через суспільне обурення та заклики не демонструвати стрічку, яка виправдовує російських окупантів, які воюють в Україні.

Показ фільму «росіяни на війні» російської режисерки Анастасії Трофімцевої анонсований на вівторок 17 вересня.

Однак формально фестиваль 2024 року вже завершився, на 16 вересня та всі інші дні не заплановано жодних інших показів.

Після гучної критики оргкомітет фестивалю скасував перші покази стрічки, пояснивши це нібито безпековими міркуваннями, але заявив, що фільм все ж покажуть згодом, «коли це буде безпечно».

У поліції Торонто, втім, пояснили, що рішення оргкомітету TIFF про скасування показів фільму ухвалювали повністю самостійно, і воно «не ґрунтувалося на будь-яких рекомендаціях поліції Торонто», та про що якісь актуальні загрози для безпеки на фестивалі не було відомо.

Посол України у Канаді Юлія Ковалів висловила жаль з приводу того, що фестиваль у своїй заяві про скасування показу не визнав своєї помилки.

Канадська медіаорганізація TVO (TV Ontario), через яку надали кошти на виробництво стрічки, після розголосу вирішила надалі не показувати її.

Схожі новини