Передплата 2024 ВЗ

На фронті від початку доби відбулось 83 зіткнення

  • 14.09.2024, 18:15
  • 228

На фронті від початку доби відбулися 83 бойових зіткнення, ще тривають 20 боїв, найгарячіше зараз на Покровському та Курахівському напрямках

Фото: Генеральний штаб Збройних сил України
Фото: Генеральний штаб Збройних сил України

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 суботи, 14 вересня.

«Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання окупантами планів наступу. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 83. Найгарячіше зараз на Покровському та Курахівському напрямках», — йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, армія рф продовжує застосовувати авіацію та артилерію по прикордонних районах Сумської області. Під артилерійськими ударами опинилися райони населених пунктів Нова Гута, Грабовське, Вовківка, Сопич, Уланове, Новодмитрівка, Бачівськ. Авіаційного удару зазнали Нова Гута, Ободи, Іскрисківщина, Павлівка, Білопілля, Кіндратівка.

На Харківському напрямку армія рф тричі штурмувала позиції українських підрозділів у районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку ворог атакував чотири рази — в напрямку Лозової та Синьківки. Сили оборони відбили одну атаку, три боєзіткнення ще тривають.

На Лиманському напрямку російські військові атакували в районах Дружелюбівки, Макіївки, Невського, Новосадового, Зарічного, Серебрянки та Тернів. Усього з початку доби на цьому напрямку нараховується вже 11 боєзіткнень, із яких п’ять досі триває. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку ворог надалі намагається прорвати оборону українських військ, проте отримує жорстку відсіч від підрозділів Сил оборони. Так, поблизу Верхньокам’янського та Виїмки росіяни двічі намагалися потіснити українські підрозділи, на даний час одне боєзіткнення не завершилось.

На Краматорському напрямку російські загарбники здійснили один штурм поблизу Андріївки.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилася до шести. Армія рф за підтримки авіації атакує біля Торецька, де українські захисники відбили дві атаки, а також Дружби і Неліпівки, де вже відбили чотири атакувальних дії, ще два боєзіткнення тривають. Окрім того, ударів керованими авіаційним бомбами зазнали Костянтинівка, Клебан-Бик і Катеринівка, некерованими авіаційними ракетами — населений пункт Дружба.

На Покровському напрямку ворог інтенсивно атакує українських захисників. Упродовж дня російські війська здійснили 23 атаки в районах Сухої Балки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Новоторецька, Гродівки, Красного Яру, Новогродівки та Маринівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 23 атаки ворога, шість боїв ще тривають.

На Курахівському напрямку від початку доби армія рф 27 разів атакувала українські підрозділи. Ворог намагався просунутися поблизу Селідового, Українська, Красногорівки, Долинівки, Желаного Другого, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки, на даний час триває три боєзіткнення біля Георгіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку українські військові відбили дві атаки в бік Водяного та Золотої Ниви, ворожі спроби просунутися були безуспішними.

На Оріхівському напрямку зазнали ударів некерованими авіаційними ракетами населені пункти П’ятихатки та Лобкове.

На Придніпровському напрямку дві ворожі атаки успіху не мали.

«Командування Збройних сил України вживає всі необхідні заходи для стримування наступу противника та стабілізації обстановки», — наголосили у Генштабі.

Схожі новини