Передплата 2024 ВЗ

З полону повернули 103 захисників України

  • 14.09.2024, 14:38
  • 472

Між Україною та росією вдруге за два дні відбувся обмін військовополоненими. Серед звільнених із російського полону 103 військових є воїни бригади «Азов»

Фото: Володимир Зеленський
Фото: Володимир Зеленський

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Загалом вдалося звільнити 82 рядових та сержантів, а також 21 офіцера зі ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонної служби, а також поліції. Воїни захищали Київщину, Донеччину, Маріуполь та «Азовсталь», Луганщину, Запоріжжя, Харківщину.

Зокрема серед звільнених військові 36 бригади морської піхоти, 12-ї бригади спеціального призначення НГУ «Азов» та представники спецпідрозділу «Кракен».

З російського полону також вдалося повернути 23 бійців «Азову», повідомила керівниця Патронатної служби «Азову» Толкачова.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими також додали, що більшість військових у полоні зазнала важких травм чи поранень, вони мають серйозні захворювання і потребують негайної медичної допомоги.

Там кажуть, що, щоб організувати повернення саме цих полонених тривалий час Україна проводила роботу. В організації обміну допомагали Об'єднані Арабські Емірати.

Схожі новини