Передплата 2024 «Добрий господар»

У росії двоє школярів спалили вертоліт Мі-8, — росЗМІ

  • 11.09.2024, 14:45
  • 268

У російському місті ноябрськ двоє школярів, виконуючи завдання за винагороду, спалили вертоліт Мі-8. У гвинтокрила вцілів лише хвіст

Фото BAZA
Фото BAZA

Відомо, що інцидент трапився в ніч на 11 вересня. Так, двоє хлопців 13 і 14 років проникли на територію гелікоптерного майданчика в аеропорту ноябрська, облили вертоліт Мі-8 займистою рідиною і підпалили.

Хлопці втекли із місця злочину, проте через годину їх вдалося затримати. За даними медіа, школярі підпалювали гелікоптер цигарками.

Після того, як вони облили вертоліт рідиною, хлопці вирішили покурити, а потім кинули цигарку у вертоліт. Пожежі не виникло. Проте потім один із хлопців закурив другу цигарку і після цього встромив її у рідину. У цей момент стався вибух.

У результаті підліткам сильно обпекло обличчя, тож, відбігши трохи від аеропорту, їм довелося викликати швидку. Медики привезли паліїв до лікарні. Гелікоптер згорів майже повністю — від нього залишився тільки хвіст.

Під час розмови із правоохоронцями школярі розповіли, що за «роботу» їм пообіцяли 5 мільйонів рублів (приблизно 2,24 млн грн). Також хлопці зізналися, що кілька днів тому вони підпалили вежу стільникового зв’язку. За це вони отримали 30 тисяч рублів.

Вказано, що батько одного з підлітків наразі воює проти України.

2 вересня в рф втратили зв’язок з радянським багатоцільовим вертольотом Мі-8. Пізніше він здійснив «жорстку посадку» на кордоні між іркутською областю й бурятією.


Джерело: BAZA

Схожі новини