Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Китай допомагає росії в обмін на секретні технології, — джерело

  • 11.09.2024, 12:30
  • 311

Китай надає рф «дуже суттєву» військову допомогу в обмін на російські секретні військові технології підводних човнів і ракет

Фото ілюстративне із сайту Укрінформ
Фото ілюстративне із сайту Укрінформ

Про це заявив заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл.

Раніше США повідомляли, що Китай постачає росії технології подвійного призначення, які можна застосувати як у військових, так і в цивільних цілях. Однак тепер Штати однозначно заявляють, що Китай допомагає російським військовим.

Оскільки після вторгнення в Україну рф отримала міжнародні санкції, вона відчайдушно потребує технологій для збільшення свого військового виробництва, щоб мати можливість продовжувати війну.

«Це не засоби подвійного призначення. Це в основному застосовують безпосередньо для російської військової машини. Це складові частини дуже значних зусиль з боку Китаю, спрямованих на підтримку, розбудову і диверсифікацію різних елементів російського військового комплексу», — розповів Кемпбелл.

За його словами, російський та китайський уряди на найвищому рівні намагаються приховати цю співпрацю.

Китай часто заперечував, що постачає Росії зброю для використання в Україні, наполягаючи на тому, що займає «неупереджену позицію» щодо війни. Однак в обмін на допомогу рф розпочала надавати Китаю технології підводних човнів та ракет — галузі, в яких Москва раніше не хотіла співпрацювати з Пекіном.

Нові можливості КНР становлять загрозу не тільки для США, але й для Індії, Австралії, Японії та Південної Кореї.

Схожі новини