Передплата 2024 «Добрий господар»

На Черкащині побили колишнього військовослужбовця: реакція МВС

  • 10.09.2024, 13:11
  • 192

У містечку Сміла, що в Черкаській області, побили комісованого після поранення військовослужбовця

Фото: скрін 18000
Фото: скрін 18000

У мережі пишуть, що це скоїв місцевий кримінальний авторитет. Поліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганства.

Про побиття військового повідомляли в соцмережах, а також місцеве видання «18 000».

Так, на початку вересня Анатолій Гончаренко, колишній боєць Сил спеціальних операцій, написав в одній із Facebook-груп повідомлення про те, що розшукує автівку з іноземними номерами, яка, за словами чоловіка, спричинила аварійну ситуацію з його батьками.

Після цього мережею поширилося відео, як невідомі чоловіки б’ють військового.

Повідомляють, що потерпілим виявився Анатолій Гончаренко, а бив його місцевий авторитет Вадим Долотенко, який нібито причетний до кількох кримінальних проваджень, пов’язаних із грабунками та завданням тілесних ушкоджень. До цього нібито Долотенко змушував військового записати відео з вибаченнями.

Згодом у мережі поширилося відео з вибаченнями від військового за своїх батьків. Водночас на його обличчі помітно сліди побиття, а на особистій сторінці Анатолія цього відео немає.

Зазначають, що це скоїв місцевий кримінальний авторитет через конфліктну ситуацію з батьками бійця.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко пообіцяв «належну і жорстку реакцію правоохоронців» на побиття військового. Клименку вже доповів голова Нацполіції Іван Вигівський про початок службової перевірки «щодо дій (чи, точніше сказати, можливої бездіяльності)» поліціянтів Сміли

«Ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів. І кожен з воїнів, всі наші люди заслуговують на повагу та верховенство права. Так і має бути», — сказав Клименко.

Схожі новини