Передплата 2024 ВЗ

У нацпарку «Святі гори» локалізували масштабну лісову пожежу

  • 06.09.2024, 19:30
  • 216

Вогнеборці локалізували масштабну лісову пожежу, що виникла на території Національного природного парку «Святі гори» Донецької області і перекинулася на Харківську область

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«На території НПП „Святі гори“ пожежа локалізована на площі 6000 га. Триває ліквідація окремих осередків тління лісової підстилки на площі 130 га, але поширення вогню не спостерігається. Проводиться моніторинг оперативної обстановки для запобігання повторного займання. Поблизу села Студенок Оскільської громади Харківщини локалізована пожежа на площі 1650 га», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом вогонь пройшов у межах Донецької та Харківської областей понад 5 тисяч га, знищив 302 домоволодіння та спричинив травмування 3 місцевих мешканців.

Унаслідок детонації вибухових пристроїв, залишених рф після деокупації регіону, постраждали 4 вогнеборці Харківського гарнізону ДСНС.

До пожежогасіння були залучені сили та засоби Харківського, Полтавського, Дніпропетровського, Донецького, Луганського та Черкаського гарнізонів ДСНС — загалом 71 одиниця основної та допоміжної техніки, пожежний потяг та 245 рятувальників.

Схожі новини