Передплата 2024 «Добрий господар»

Кількість загиблих в Полтаві зросла до 54, поранених 297

  • 05.09.2024, 09:59
  • 305

Кількість загиблих унаслідок російського обстрілу навчального закладу в Полтаві зросла до 54

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Про це повідомили в Державній службі надзвичайних ситуацій.

Також відомо про 297 поранених. Рятувальники продовжують пошукові роботи з урахуванням безпекової ситуації. Ймовірно, під завалами можуть перебувати ще до 5 людей. Рятувальники вже розібрали та вивезли 1,7 тисячі тонн будівельного сміття.

Нагадаємо, вранці 3 вересня російські війська вдарили двома балістичними ракетами по Полтаві. Було влучання по території навчального закладу (частково зруйновано одну з будівель Інституту зв’язку) та сусідній лікарні.

СБУ під час розслідування обставин ракетного удару по Інституту зв’язку в Полтаві розглядає різні версії, зокрема пов’язані з коригуванням удару.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News заявив, що росія заздалегідь прорахувала ракетний удар по Інституту зв’язку у Полтаві.

«Вони вдарили, то був ракетний удар, прорахований удар. Ракета летіла десь близько трьох хвилин. Тому люди не встигли спуститися у бомбосховища. І зараз вважається, що багато з них поранено або вбито було саме в момент їхнього спуску в бомбосховище», — сказав він.

За словами Зеленського, люди у Полтаві відреагували на ракетну загрозу досить швидко, але їм не вистачило часу, щоб спуститись до укриття.

Схожі новини