Передплата 2024 ВЗ

США і Південна Корея розпочнуть масштабні військові навчання

  • 12.08.2024, 09:05
  • 243

США та Південна Корея наступного тижня розпочнуть масштабні військові навчання на Корейському півострові за участі всіх видів військ

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це з посиланням на південнокорейський Об'єднаний комітет начальників штабів (JCS) повідомляє Yonhap.

Ідеться про щорічні спільні навчання двох країн «Щит свободи Ульчі» (Ulchi Freedom Shield), які цього року проходитимуть із 19 по 29 серпня і традиційно включатимуть комп’ютерні командно-штабні тренування й одночасні польові маневри та навчання підрозділів цивільної оборони.

У JCS заявили, що цього року відпрацьовуватимуть реагування на загрози з боку Північної Кореї в усіх сферах, включно з ракетними атаками, глушінням GPS-сигналів, кібератаками тощо і впроваджуватимуть досвід останніх збройних конфліктів у світі.

Найбільшу увагу союзники планують приділити посиленню своїх можливості для стримування й захисту від зброї масового знищення.

Крім південнокорейських і американських військ до навчань приєднаються представники кількох країн-членів командування ООН UNC, уповноваженого слідкувати за дотриманням Сеулом і Пхеньяном перемир’я, встановленого після Корейської війни 1950−53 років.

Схожі новини