Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ніхто не готовий ставити ціну в 25 гривень»

Подорожчання проїзду в громадському транспорті Львова відкладуть?

Фото inlviv.in.ua
Фото inlviv.in.ua

З вересня у Львові мають підвищити проїзд в громадському транспорті з 20 до 25 гривень за одну поїздку, яку оплачують паперовим квитком «у водія». У травні виконавчий комітет Львівської міськради ухвалив рішення про таке подорожчання. Рішення мало набрати чинності з червня, але його відтермінували до вересня — аби не збурювати громадськість в умовах воєнного стану.

Згідно з рішенням виконкому, електронні оплати за проїзд в громадському транспорті не подорожчають: Леокарт залишається 13 гривень, а банківська картка — 15. Раніше директор департаменту міської мобільності та інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило пояснив «ВЗ», чому подорожчає паперовий квиток: «Щоби стимулювати містян купувати саме Леокарт. Паперовий квиток мав би стати найдорожчим способом оплати за проїзд».

Голова депутатської комісії з питань транспорту Львівської міськради Ігор Зінкевич повідомив у коментарі для «ВЗ», що подорожчання разового паперового квитка до 25 грн знову відкладуть. Хоча виконком може ухвалити рішення про підвищення тарифу і без консультацій з депутатським корпусом…

«Зараз ніхто не готовий ставити ціну в 25 гривень, — каже депутат. — Чиновники хочуть зменшити кількість готівки в громадському транспорті. Це правильно, зважаючи на ріст хворих на коронавірус. Але підняття тарифу на паперовий квиток — не варіант! Вимагаю, аби нарешті запустили абонементи на проїзд. Абонементи зменшать кількість готівки в транспорті. Зрозуміло, абонемент не буде коштувати 480 гривень, як три роки тому, а орієнтовно 650 грн».

Нагадаємо, нещодавно у Львові впровадити пересадку е-квитка: упродовж сорока хвилин можна їхати в двох транспортах за 13 гривень. Та досі немає мобільного застосунку е-квитка, аби львів'яни бачили звіт про свої поїздки та витрати.

Схожі новини