Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Компанія Ілона Маска вдруге вживила імплант у мозок людини

  • 05.08.2024, 18:45
  • 164

Компанія Ілона Маска Neuralink уже вдруге вживила імплант у мозок людини

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Про це розповів Ілон Маск на подкасті у Лекса Фрідмана.

За його словами, Neuralink успішно імплантувала свій пристрій, який дає паралізованим пацієнтам змогу користуватися цифровими пристроями за допомогою однієї лише думки.

«Не хочу наврочити, але, здається, з другим імплантатом усе минуло надзвичайно добре. Тут багато сигналу, багато електродів. Він працює дуже добре», — розповів Маск.

Він не озвучив, коли відбулася операція із вживлення другого імпланта, однак розповів, що його компанія надасть імплантати ще вісьмом пацієнтам цього року.

Наразі Neuralink у процесі тестування свого пристрою для допомоги людям з травмами спинного мозку. Відомо, що такий пристрій дав змогу першому пацієнту з імплантом грати у відеоігри, переглядати інтернет-сторінки, писати в соціальних мережах і переміщати курсор на ноутбуці.

Neuralink — американська компанія, що займається розробкою мозкових імплантатів. Ілон Маск створив її у 2016 році.

Нова розробка має стати універсальним нейроінтерфейсом, який зміг би забезпечити практично безперешкодну комунікацію людини й машини, ставши продовженням для нашого мозку.

Нейроінтерфейс зможе допомогти людям з ураженнями нервової системи подолати фізичні обмеження: рухатися після травми хребта або бачити й чути, попри пошкодження головного мозку.

Ілон Маск обіцяє, що Neuralink поверне паралізованим рухливість, надасть людям «супербачення» і дозволить спілкуватися за допомогою думок, а не слів.

Схожі новини