Передплата 2024 «Добрий господар»

Партія дронів за чотири дні: на фронт привезли нові FPV, РЕБ та техніку

  • 31.07.2024, 15:40
  • 181

Петро Порошенко привіз нову партію FPV та техніки військовим, які воюють на Донеччині

Фото: Європейська Солідарність
Фото: Європейська Солідарність

Про це він повідомив у Facebook.

«Лінія фронту горить — постійні обстріли, важкі штурми та колони ворожої техніки, що сунуть звідусіль. Росіяни не щадять жоден клаптик української землі: вистрілюють, випалюють, перетворюють на попіл, знищують», — зазначив Порошенко.

«Маленьке селище Нью-Йорк перетворилося на непросту перепону для ворога Там тримає оборону 53 окрема механізована бригада, де служить наш Олександр Погребиський. Лише минулої п’ятниці ми привезли їм майже 200 FPV-дронів. Сьогодні вівторок — наша команда знову в гостях. Чому? Бо інтенсивність бойових дій настільки висока, що дрони вже встигли закінчитися», — наголосив він.

«Олександр вразив підрахунками: на нулі працює 6 екіпажів, які використовують по 40 штук щодня. Як результат, 240 використаних FPVшок за добу. Лише сьогодні вночі наші хлопці відпрацювали по двох ворожих БМП та перетворили їх на брухт», — зауважив Порошенко.

«Коли Олександр подзвонив і сказав: «Треба ще!», то ми, не гаючи часу, зібрали вантаж і вирушили в дорогу. Сьогодні передаємо цим крутим хлопцям 300 нічних та денних FPV, паливозаправник, 4 «Мавіки» та купольний РЕБ «Шатро», — зазначив Порошенко.

У сьогоднішній партії допомоги також передали техніку, РЕБ та дрони 23 окремому інженерно-позиційному полку, 58-й мотопіхотній бригаді, 16 окремому мотопіхотному батальйону, 207-му окремому батальйону ТрО і 7 армійському корпусу.

«Для нас позиція була одна — ми маємо робити все від нас залежне, щоб нашим воїнам було чим воювати», — наголошує п’ятий президент України.

«Привезли також допомогу іншим бригадам, що тримають Схід. 23 окремому інженерно-позиційному полку — екскаватор, прально-душовий комплекс та ПАРМ. 33-тя механізована бригада також отримує ПАРМ, 200 «Мольфарів» та 7 «Мавіків», — зазначив Порошенко.

«Військовим 58-ї мотопіхотної бригади передали 200 FPV, 7 „Мавіків“, 2 окопні РЕБи та електронну техніку. 16 окремий мотопіхотний батальйон отримує від нас 3 „Мавіки“ та купольний РЕБ», — зауважив він.

Окрім цього, 207-му окремому батальйону ТрО передали 3 квадроцикли, 100 ударних дронів та 8 розвідувальних.

Дрони також отримав і 7 армійський корпус — 264 FPVшки та 8 «Мавіків».

Депутат Київради з фракції «Європейська Солідарність», офіцер ЗСУ, воїн-десантник Олександр Погребиський розповідає про високу інтенсивність боїв та використання засобів ураження.

«FPV катастрофічно не вистачає, бо інтенсивність бойових дій дуже висока. Вони лізуть, намагаються просунутися вперед. Для того, щоб не допустити просування супротивника, використовуються саме FPV-дрони для точного ураження скупчення противника піхоти або техніки», — наголосив він.

«Сьогодні завдяки термальним дронам ми під ранок вже спалили дві ворожі БМП. Це дуже важливо. Інтенсивність велика. Відповідно і витрачаємо ми дуже велику кількість дронів для того, щоб забезпечити вогневе прикриття нашій піхоті. У нас одна з найгарячіших точок, і вони закінчуються дуже швидко», — розповідає військовий.

Погребиський зазначив, що партія дронів, яку передав Порошенко минулої п’ятниці вже закінчилася.

«Один екіпаж може запустити за день 40 FPV. Екіпажів шість. 240 — це витрата за день», — наводить він підрахунки витрат.

Військовий також наголошує на важливості об'єднання зусиль всього суспільства для перемоги.

«Шлях до перемоги простий — коли всі прямують цим шляхом, а не маленька частина суспільства, яка постійно знаходиться у бою. Якщо все суспільство, вся країна, вся держава, всі її інституції спрямовані в цьому напрямку, тоді він стає коротшим і швидшим», — переконаний Погребиський.

«Наша команда не підлаштовується під графіки. Є запит — ще на вчора, закуповуємо необхідне. Так само швидко доставляємо до наших військових в зону бойових дій. Бо війна — це про час, якого обмаль», — підкреслив п’ятий президент України.

Схожі новини