Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Вінниччині 17-річний хлопець намагався підпалити будівлю ТЦК

  • 31.07.2024, 13:45
  • 285

СБУ затримала 17-річного одесита, який намагався підпалити будівлю військкомату у Вінницькій області. Юнак виявився завербованим агентом ФСБ

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Там розповіли, що в поле зору російської спецслужби хлопець потрапив навесні цього року під час пошуків швидкого заробітку в інтернеті. На одному з таких сайтів юнак виклав своє резюме, на яке відповів представник ФСБ.

Той запропонував одеситові вчиняти підпали об'єктів військової інфраструктури та автомобілів українських військових за гроші. Спершу хлопець фотографував локації розташування Сил оборони у своєму рідному місті, а потім його куратор відрядив агента на Вінниччину. Там фігурант мав підпалити будівлю ТЦК.

За даними СБУ, після Вінниччини юнак мав вирушити до Житомира, де він також мав улаштувати підпали на військових об'єктах. А втім, цьому вдалося запобігти.

Хлопця затримали майже одразу після того, як він кинув «коктейль Молотова» в будівлю ТЦК та відзняв це на телефон. Під час обшуків у нього вилучили саморобну запалювальну суміш та телефон.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України — диверсія, вчинена в умовах воєнного стану. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Схожі новини