Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Три мільйони гривень на військову підготовку учнів

29 липня, як інформує пресслужба Трускавецької міськради, відбулося чергове засідання виконкому курортної влади. Одне з 36 рішень, яке було прийнято, привернуло особливу увагу

Йдеться про співфінансування проєкту з облаштування осередку для викладання навчального предмета «Захист України» на базі середньої загальноосвітньої школи № 3.

Нічого подібного дотепер у Трускавці не було. У місті «Нафтусі» поставили собі за мету створити унікальний осередок, в якому учні не лише СЗШ № 3, а всіх шкіл ОТГ отримають початкові військові знання, пройдуть вишкіл з військової підготовки. «Планку» очікувань від реалізації задуму піднято дуже високо. Осередок, як сказали нам у Трускавецькій міськраді, має стати одним із найкращих не лише на Львівщині, а й в Україні.

Початок покладено. Загальна вартість навчального обладнання для осередку-центру, як оголосили в Трускавці, становить 3 млн грн. Реалізація проєкту відбудеться на засадах співфінансування. Частка Трускавецької міськради становить 300 тис. грн. Решта грошей — це залучені кошти.

Було б, звісно, добре, щоб отримані в осередку знання теперішнім учням ніколи не згодилися, але це не звільняє від обов’язку вже у школі сумлінно вивчати різного типу зброю та боєприпаси. Це в Трускавці, як і скрізь у сьогоднішній Україні, зрозуміли добре. Тому так ретельно та відповідально поставились до оснащення навчального осередку. Учні на власні очі побачать навчальні міни та гранати, триматимуть у руках автомати та пневматичні гвинтівки. Їм доведеться працювати з дозиметрами та детекторами гама-випромінювання, дефібриляторами, стимуляторами — безпілотниками, вправлятися на тренажерах із тактичної медицини. Курс цей передбачений для старшокласників. Для вивчення мілітарної справи виділять кілька кабінетів. Це буде така собі навчальна військова локація у ЗСШ № 3.

Схожі новини