Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві поліція встановлює винних у загибелі 20-річного хлопця, який впав у Дніпро внаслідок обриву канатної дороги

  • 22.07.2024, 16:30
  • 195

Поліція Києва розпочала слідчі дії, щоб визначити людей, через провину яких 21 липня обірвалася канатна дорога через річку Дніпро у столиці та загинув 20-річний хлопець

Фото Нацполіції
Фото Нацполіції

Про це повідомила Національна поліція України.

Зокрема, зараз слідчі здійснюють обшуки у відповідних службах Київської міської державної адміністрації, які погодили розташування атракціону, органах державного контролю, що видавали дозволи й мали належно контролювати його роботу, та безпосередньо у фірмах власника атракціону.

У межах кримінальних справ правоохоронці допитали директора атракціону та персонал і вилучили службові документи, які вивчатимуть під час експертизи дослідження причин і наслідків порушення вимог безпеки життя та охорони праці.

Досудове розслідування здійснять за двома статтями Кримінального кодексу України: порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 272) та службова недбалість ч. (3 ст. 367).

За санкціями статей, винним загрожує до восьми років увʼязнення з позбавленням права мати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Як відомо, 21 липня у центрі Києва обірвалася канатна дорога через Дніпро, що розташована біля Пішохідного мосту на Труханів острів. Під час обриву троса на атракціоні перебував 20-річний хлопець — він упав у воду.

Пошуки постраждалого тривали протягом семи годин, там працювали рятувальники і водолази. Із настанням сутінок пошукову операцію призупинили.

22 липня поліцейські із рятувальниками відновили пошуки і під час обстеження дна річки знайшли тіло загиблого.

Директор компанії-власника атракціону Денис Курта записав відеозвернення, у якому висловив співчуття рідним загиблого, наголосив, що ця трагедія не мала статися, і його компанія робить усе необхідне для співпраці зі слідством.

«Я попрошу уникати всіляких спекуляцій, допоки йде слідство. Ми обов’язково оприлюднимо результати розслідування на загал», — додав директор компанії.

Оператор атракціону Kyiv Flyline, що належить мережі «Активна країна», також заявив, що співпрацює зі слідством і має всі необхідні документи та сертифікати на обладнання, а зіплайн мав постійні перевірки та експертизи.

Схожі новини