Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Словацький прем'єр Фіцо у розмові з Шмигалем розкритикував Україну через введення санкцій на російський «Лукойл»

  • 21.07.2024, 12:45
  • 285

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час телефонної розмови зі своїм українським колегою Денисом Шмигалем 20 липня розкритикував санкції України проти російської нафтової компанії «Лукойл». За його словами, від цього постраждає також сама Україна

Фото: РБК
Фото: РБК

Про це повідомляє TASR з посиланням на пресслужбу уряду Словаччини.

Фіцо вважає санкції проти «Лукойлу» «безглуздими», оскільки, за його словами, вони зашкодять не росії, а переважно країнам Європейського Союзу. Зокрема, він нагадав, що нафту «Лукойлу» використовує словацький нафтопереробний завод Slovnaft.

«Словаччина не має наміру бути заручником українсько-російських відносин, і рішення українського президента означає, що словацький НПЗ Slovnaft, який входить до угорської групи MOL, отримає на 40% менше нафти, ніж потрібно для перероблення», — заявив Фіцо.

Словацький прем'єр стверджує, що це також може призвести до припинення постачань в Україну нафти, переробленої Slovnaft, яка, за його словами, становить майже десяту частину всього українського споживання.

Станом на вечір 20 липня на урядовому порталі та сторінках українського прем'єра в соціальних мережах про розмову з Фіцо та її результати не повідомлялося.


Джерело: TASR

Схожі новини