Передплата 2024 ВЗ

В Україні скасують переведення часу з зимового на літній

  • 16.07.2024, 15:15
  • 170

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт, в рамках якого більше не переводитимуть час з зимового на літній

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Ірина Геращенко.

За законопроєкт № 4201 проголосував 261 народний депутат. Це означає, що цьогоріч в останню неділю жовтня в Україні востаннє переведуть стрілки годинника на зимовий час. Однак у кінці березня 2025 і надалі годинник на літній час більше не переводитимуть.

Відповідний законопроєкт розглядали в другому читанні ще у 2021 році. Але тоді голосування провалили, а документ відправили на доопрацювання.

Так, у документі пропонували визначити, що київський час — час часової зони, у якій розташована столиця України — місто Київ, що відповідає другому часовому поясу у шкалі Всесвітнього координованого часу UTC+2.

Також автори законопроєкту прописали, що сезонний перехід часу на території України не здійснюється, а київський час застосовується для всіх правовідносин, що виникають на території України.

Депутати аргументували своє рішення тим, що щорічне переведення годинника несе низку негативних наслідків, викликає значне погіршення стану здоров’я громадян у період адаптації та не допомагає енергоощадження.

Схожі новини