Передплата 2024 «Добрий господар»

Із перинатального центру у Львові виписали дівчинку, яка народилася із вагою 800 грам

  • 14.07.2024, 17:00
  • 364

Вікторія з’явилася на світ на 30 тижні вагітності із масою тіла 800 грамів і зростом 33 см. Від народження і до виписки дівчинка 70 днів пробула у перинатальному центрі

Фото із соцмереж перинатального центру
Фото із соцмереж перинатального центру

Після реанімаційних заходів немовля в умовах транспортного кювеза з дотриманням теплового ланцюжка, забезпечуючи апаратну вентиляцію легень, перевели у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Тут дитина отримала всю необхідну терапію, зокрема — сурфактантзамісну.

На 24 добу маленьку пацієнтку перевели у відділення постінтенсивного догляду новонароджених та виходжування недоношених дітей. Респіраторна підтримка стану дитини продовжувалася за допомогою високопотокових канюль.

За час перебування у відділеннях Центру дитину консультували суміжні спеціалісти, а також здійснили всі необхідні обстеження: нейросонографія, ехокардіографія, УЗД органів черевної порожнини та нирок.

БАНК ГРУДНОГО молока забезпечував необхідне харчування, допоки в мами не з’явилося власне молоко.

На 52 добу життя дівчинку перевели на спільне перебування з мамою, а на 70 добу в задовільному стані, з масою тіла 2030 грамів і зростом 41 см — успішно виписали додому.

Важливо, що кожен такий пацієнт має можливість отримувати всю неонатологічну допомогу на високопрофесійному рівні із повним забезпеченням усіх необхідних медикаментів.

Схожі новини