Передплата 2024 «Добра кухня»

До кінця року мешканці зруйнованих будинків на Стрийській заселяться у свої квартири

Минув рік після найбільшого ракетного обстрілу Львова. Тоді життя втратили десять львів'ян, були сильно пошкоджені чотири історичні будівлі на вулиці Стрийській 62, 64, 66, 68. Сьогодні фасади будинків відновили. До кінця року сюди обіцяють заселити мешканців, які зараз змушені орендувати квартири в інших будинках міста

Фото ЛМР
Фото ЛМР

На фініші - відновлювальні роботи в середині будинків. На ремонти у квартирах мешканцям на­дали на сесії Львівської міської ради 39 млн грн. Згідно з цією ухвалою, власники отримають від 200 тисяч до 1 млн 900 тисяч гривень (ціна залежить від масштабів руйнувань і площі квартири). Уже тривалий час люди отримують з міського бюджету компенсацію за оренду помешкання — по 10, 12 і 15 тисяч гривень. Загалом місто витратило на від­новлення будинків на вул. Стрийській 132 млн грн.

У Ратуші кажуть, за станом на початок липня від­будовано зруйновані поверхи будівель, відновлено дахи, а також встановлено всі вікна. Вікна та двері - за одним стандартом, як і годиться для історич­ної пам’ятки.

Схожі новини