Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Простір сміливих» для дітей з родин захисників

При Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові діє «Простір сміливих» для дітей військовослужбовців та тих, які втратили батьків на війні

Фото автора
Фото автора

Військові капелани, окрім цілеспрямованої духовної місії опіки військовослужбовців, від 2014 року, протягом тривалої війни в Україні, мають ще один напрям служіння.

Це — підтримка родин загиблих, чимало з яких переживає сьогодні тяжкий біль утрати. Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла у Львові став домівкою, місцем зустрічі військових, пошуком духовної рівноваги та щирої молитви. Чимало військових приходять сюди взяти шлюб чи охрестити дітей, адже запізналися з військовими капеланами храму ще на полігонах та військових частинах. Храм став і останнім місцем прощання з Героями. Щоб підтримати родини полеглих, капелани храму щомісяця провадять спільну молитву на Личаківському цвинтарі та у Гарнізонному храмі.

А тепер вдалося створити «Простір сміливих» для дітей захисників. Тут впродовж тижня дітей залучають до різноманітних активностей: ігор, обговорень, дискусій, майстер класів. Діти, батьки яких зникли безвісти, мають надію на те, що тато знайдеться. У «Просторі сміливих» вони писали листи до своїх батьків, а священики передали їх до «Червоного Хреста» з надією на пошук та повернення зниклих героїв.

Діти писали писанки, мають змогу брати участь у тематичних майстеркласах та гуртках.

За словами голови Центру військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ та настоятеля Гарнізонного храму отця Тараса Михальчука, капелани уже два роки поспіль організовують відпочинок та оздоровлення дітей в літніх таборах. Звісно, це стосується діток, чиї батьки зараз воюють на фронті, або ж віддали життя за нашу країну. Цього літа ще планують провести 8 автобусних екскурсій у різні цікаві куточки Львівщини. Щоб діти мали змогу пізнати свій рідний край, отримати духовний супровід та можливість опертися на своїх духівників.

Схожі новини