Передплата 2024 «Добра кухня»

росіяни б’ють по Вовчанську термобаричними боєприпасами, — ОСУВ «Хортиця

  • 29.05.2024, 08:45
  • 335

Окупанти обстрілюють Вовчанськ з важких вогнеметних систем ТОС2 «Солнцепек» термобаричними боєприпасами, а також атакують місто керованими авіабомбами

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це повідомив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин в етері телемаратону.

«Більшу частину міста контролюють українські Сили оборони. Наземні штурми ворог поєднує з авіаційними ударами, щоб досягти успіху. Також по Вовчанську ворог застосовує важкі вогнеметні системи ТОС2 „Солнцепек“. Завдає ударів термобаричними боєприпасами, знищуючи на своєму шляху забудову і цивільну інфраструктуру», — розповів речник.

За словами Волошина, росіяни намагаються підтримувати наступ силами мотострілецьких підрозділів, що належать до 44-го армійського корпусу, проте Сили оборони активно знищують усі подібні угруповання.

Військовий розповів про відмінну тактику росіян на різних напрямках фронту. За його словами, переважно окупанти намагаються прорватись штурмовими підрозділами за підтримки техніки.

«Спочатку посилають штурмові групи вперед. Ці групи намагаються заходити і заїжджати як на малій легкоброньованій техніці, так і на гольф-карах, баггі, кросових мотоциклах. Якщо групи добралися до своєї цілі, то намагаються закріпитися. Якщо не вдалося, то це для них „квиток в один кінець“ і вони там залишаються, бо наші військовослужбовці Сил оборони їх знищують», — зазначив Волошин.

Схожі новини