Передплата 2024 «Добра кухня»

Сили оборони зупинили російські війська на Харківському напрямку, — Генштаб

  • 24.05.2024, 16:15
  • 312

ЗСУ зупинили російський наступ на півночі Харківській області. Українські захисники продовжують контрнаступальні дії. Однак окупанти здійснюють наступальні дії на сході Харківщини

Фото Генштабу ЗСУ
Фото Генштабу ЗСУ

Про це це повідомив представник Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Ігор Прохоренко на брифінгу в Медіацентрі Україна.

Він зазначив, що мета росіян на Харківщині - створити буферну зону. Однак зараз їх зупинили, ЗСУ ситуацію взяли під контроль і здійснюють наступальні дії.

«Ситуація складна. Сили оборони продовжують оборонятись на сході та півдні нашої держави, наносять вогневе ураження противнику. Основні дії відбуваються на Харківщині, Донеччині. Щодо Харківського напрямку — противник продовжує наступальні операції длч створення буферної зони. Наразі ворог зупинений, ситуація контрольована, тривають контрнаступальні дії», — розповів Прохоренко.

Окрім півночі Харківщини, російські війська намагаються наступати на сході області, плануючи обійти зі сходу місто Куп’янськ. Утім успіху вони не мають, зауважив представник Генштабу.

Він також додав, що жорсткі бойові дії тривають майже вздовж всієї лінії фронту, де окупанти зазнають важких втрат. Активно працює наша артилерія, безпілотні системи, задіюється авіація.

«На Сумщині й Чернігівщині ситуація контрольована. Ворог накопичує війська на території РФ, щодня завдає по прикордонних населених пунктах авіаційних та артилерійських ударів, застосовує БПЛА. Намагається знищити об'єкти критичної інфраструктури, атакує ракетами та «шахедами».

Сили оборони знають про плани ворога та роблять все, щоб їх зірвати. Тривають заходи щодо виділення резервів та засобів вогневого ураження задля перехоплення ініціативи на полі бою", — додав Прохоренко.

Схожі новини