Передплата 2024 «Добра кухня»

Байден не поїде на Саміт миру, — ЗМІ

  • 24.05.2024, 08:15
  • 396

Президент США Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс, ймовірно, не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії. Замість цього вони займатимуться збором коштів на передвиборчу кампанію

Джо Байден. Фото Bloomberg
Джо Байден. Фото Bloomberg

Відомо, що після зустрічі «Групи семи» в Італії Байден поїде в Лос-Анджелес для збору коштів 15 червня. Разом із зірками, зокрема — Джорджем Клуні, Джулією Робертс та іншими, з ним поїдуть експрезидент США Барак Обама і ведучий ТБ Джиммі Кіммел.

Швейцарія планує конференцію на 15−16 червня після зустрічі «Групи семи» в Італії. Кілька лідерів країн G7 мають намір приєднатися, однак президент США та віцепрезидентка не планують бути.

«Рішення підтверджує, як Байден продовжує переходити в режим передвиборчої кампанії, прагнучи перевершити лідерство колишнього президента Дональда Трампа за опитуваннями в ключових штатах, що коливаються, перед виборами в листопаді. На додачу до терміновості, минулого місяця Трамп уперше затьмарив зусилля Байдена зі збору коштів у поточному виборчому циклі, зібравши 76 млн доларів проти 51 млн доларів», — пише видання.

Схожі новини