Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На фасаді трамваю-«четвірки» — історії людей, які пережили міграційне рабство

На черзі — брендування громадського транспорту десяти міст України та потяга «Інтерсіті»

Цього тижня вулицями Львова їздитиме трамвай № 4 (від Вернадського до площі Соборної), на фасаді якого будуть фото з моторошними історіями людей, які пережили сучасне рабство. Йдеться про міграційне рабство, оскільки через широкомасштабне вторгнення рф чимало українців виїхало за кордон, частину з них стали жертвами торгівлі людьми. Мета запуску такого трамвая — підвищити обізнаність українців про сучасне рабство та як йому протидіяти, куди звертатися по допомогу.

Як розповіла для «ВЗ» спеціалістка регіональної команди з питань захисту людей представництва міжнародної організації з міграції Андріана Максим’як, такий трамвай їздитиме по Львову вперше. У Києві торік запустили вагон метро, де теж розповідали про проблему торгівлі людьми.

«Інформаційна кампанія впроваджуватиметься в місцевому громадському транспорті у десяти містах України, а також у потязі «Інтерсіті», — каже пані Андріана. — Заплановане зовнішнє брендування тролейбусів, трамваїв, автобусів та потягу історіями про найбільш поширені форми експлуатації - трудову експлуатацію, використання у збройному конфлікті, сексуальну експлуатацію, примусове жебрацтво… Всередині транспорту також будуть розміщені інформаційні матеріали про ознаки торгівлі людьми та контакти Національної «гарячої лінії з протидії торгівлі людьми» та консультування мігрантів за номером 527 та урядової «гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та насильства за номером 15−4. Тільки за 2023 рік міжнародна організація з міграції в Україні виявила та надала допомогу 374 постраждалим від торгівлі людьми, з яких 23% — внутрішньо переміщені особи. Ще 663 людини постраждали від трудової експлуатації. Щорічно кількість людей, що потрапляють у ситуації експлуатації та торгівлі людьми зростає, а в умовах війни та міграції як всередині країни, так і за її межі, ризики тільки збільшуються».

Схожі новини