Передплата 2024 ВЗ

Данія оголосила новий пакет військової допомоги Україні на € 295 млн

  • 17.04.2024, 08:45
  • 380

Уряд Данії оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні на 2,2 млрд крон (близько 295 млн євро). Гроші підуть на розвиток морського потенціалу українських військ, а також на безпілотники та виробництво запчастин ракет

Фото: Главком
Фото: Главком

Про це повідомило Міністерство оборони Данії.

Кошти з нового пакету залучать, з-поміж іншого, в оборонну промисловість України для придбання та безоплатної передачі зброї та боєприпасів, безпілотних літальних апаратів та виробництва ракетних деталей у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також на значну допомогу у морській сфері.

Загальна вартість пакета становить приблизно 2,2 млрд данських крон (€ 295 млн), з яких 200 млн крон (€ 28,5 млн) — підуть безпосередньо в інвестування українського ОПК.

«У березні я відвідав низку українських підприємств оборонної промисловості в Києві, і стало зрозуміло, що є великий потенціал для майбутньої співпраці, яка може постачати необхідне обладнання в Україну, що допоможе змінити ситуацію на полі бою», — сказав міністр оборони Трольс Лунд Пульсен.

Глава Міноборони Данії відзначив, що прямі інвестиції в українську ОПК — це нова ініціатива, яка, як він сподівається, може надихнути інші країни зробити те ж саме, щоб Україна сама могла виробляти більше військового обладнання.

Пакет також передбачає укладення низки різних угод із союзниками щодо закупівель і пожертв для України від оборонної промисловості західних країн, а також спільних пожертвувань. Частину зброї постачатимуть данські компанії.

Загалом Данія вже оголосила про військову підтримку України на загальну суму в 41,4 млрд данських крон (майже € 5,9 млрд) на 2022−2028 роки.

Схожі новини