Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ситуація на східному напрямку складна, але контрольована, — ОСУВ «Хортиця»

  • 14.04.2024, 15:45
  • 319

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Хортиця» ситуація складна, але контрольована. Наразі найгарячішими є Бахмутський та Авдіївський напрямки

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це повідомив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«У зоні відповідальності ОСУВ „Хортиця“ найгарячішими залишаються Бахмутський та Авдіївський напрямки. Ситуація в районі бойових дій складна, але контрольована», — пояснив Волошин.

Він підтвердив, що «останніми днями ситуація на східному фронті загострилася. Це пов’язано з активізацією наступальних дій противника після президентських виборів, а також із тим, що російське військове керівництво поставило завдання до 9 травня захопити Часів Яр. Це їхній певний символізм».

Волошин зазначив, що тактика противника під Часовим Яром, як і раніше, полягає в цілодобовому штурмі малими групами в супроводі артилерії та авіації з метою взяти під контроль місто і населені пункти навколо нього. «Попри це Сили оборони завдають значної шкоди противнику в живій силі та техніці» на всій лінії зіткнення.

Тому, зважаючи на ускладнення ситуації, «керівництво ухвалило відповідні рішення (щодо протистояння ворогу — Ред.)… Рішення є, вони будуть втілені в життя».

На запитання, чи встигнуть воїни посилити фронт засобами РЕБ і ППО, про що говорив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, спікер відповів: «Встигнемо».

Схожі новини