Передплата 2024 «Добра кухня»

На лівобережжі Херсонщини росія здійснює потужні ротації, — ОК «Південь»

  • 14.04.2024, 15:15
  • 257

Окупанти розпочали потужні ротації на Херсонському напрямку і штурмують зайняті Силами оборони позиції

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це в ефірі телемарафону повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник Наталія Гуменюк.

«Ми бачимо, що вони здійснюють потужні ротації. Це означає, що в них не все дуже гарно і спокійно у їхньому війську. І це ми знаємо через те, що результати нашої протидії їх штурмовим діям призводять до великих втрат у них в підрозділах. І ми зараз спостерігаємо, що вони перенесли активність перенесли ближче до сходу. Навіть у нашій зоні відповідальності більша активність штурмова у напрямку Старомайорського, ближче все ж таки Донеччині. Тому ми спостерігаємо один штурм на Роботиному і сім на Старомайорському. Це велика різниця і концентрація ворога. Але характерним є те, що бронетехніку вони поки що не застосовують. Вони намагаються діяти в пішому порядку, використовують легкомоторні транспортні засоби, багі, мотоцикли. Та в цьому сенсі означає, що техніка до чогось готується», — пояснила Гуменюк.

Вона зазначила, що українським захисникам відома кількість сконцентрованої техніки, резервів на Херсонському напрямку.

«Розташовані вони там вже довготривалий час і мали можливість облаштувати собі місця збереження техніки і так далі. І саме тому нам важлива ось ця далекобійна робота, яка знищить його (ворога — ред.) ворожий потенціал до того, як він застосує його у наступі. Тому ми продовжуємо точкову роботу по глибоких тилах ворога, для того, щоб йому не було що підтягувати собі як ресурс», — розповіла Гуменюк.

Схожі новини