Передплата 2024 ВЗ

На очільника Херсонської ОВА готували замах

  • 13.04.2024, 12:30
  • 265

Служба безпеки України запобігла вбивству очільника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, яке готував місцевий мешканець разом із російськими спецслужбами

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це голова СБУ Василь Малюк сказав під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад 12 квітня, передає «Дзеркало тижня».

«Місцевий мешканець Херсона був затриманий 10 квітня. Він організовував разом з ворожими спецслужбами замах на Прокудіна», — заявив Малюк.

За його словами, з глибини 12 км був запущений новий зразок ворожого fpv-дрона. Зрадник безпосередньо на місці здійснював візуальне спостереження і коригував вогонь по автівці Прокудіна.

«Все це вдалося задокументувати. Він затриманий на стадії завершеного замаху. Ворожий дрон, за рахунок наших РЕБів, посаджений своєчасно», — зазначив голова СБУ.

Він також повідомив, що відомство постійно протидіє проникненню ворога на об'єкти критичної інфраструктури, локації підприємств ОПК.

«З крайніх реалізацій — затриманий агент ФСБ у Дніпрі, який знімав на телефон ТЕС і готував відповідні удари. Разом з колегами з внутрішньої безпеки Нацполіції затримали колишнього міліціонера на Запоріжжі, який дуже тісно працював по об'єктах ОПК. Затримано декількох співробітників „Укрзалізниці“ які надавали інформацію ворогу, щодо логістичних переміщень зброї і засобів ураження», — сказав Малюк.

Схожі новини