Передплата 2024 «Добра кухня»

Сирський розповів про ситуацію на східному напрямку фронту

  • 13.04.2024, 10:45
  • 528

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявляє, що ситуація на східному фронті останніми днями суттєво загострилася

Фото: Олександр Сирський
Фото: Олександр Сирський

Про це ідеться на сторінці головнокомандувача ЗСУ у Фейсбуці.

«Обстановка на східному фронті останніми днями суттєво загострилася. Це повʼязано насамперед зі значною активізацією наступальних дій противника після проведення в рф президентських виборів», — заявив Сирський.

За його словами, росіяни активно атакують українські позиції на Лиманському, Бахмутському напрямках штурмовими групами при підтримці бронетехніки. На Покровському напрямку ворог намагається прорвати оборону, використовуючи десятки танків та БМП.

«Цьому сприяє тепла суха погода, яка зробила танкодоступною більшу частину відкритих ділянок місцевості. Незважаючи на значні втрати, противник нарощує зусилля шляхом застосування нових підрозділів на бронетехніці, завдяки чому періодично добивається тактичного успіху», — підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

Тому, наголосив Сирський, перший день його роботи в районі операції присвячений саме цьому напрямку та вжиттю всіх необхідних заходів для стабілізації обстановки, підвищення ефективності дій військ і завдання максимальних втрат підрозділам росіян.

«За результатами заслуховування висновків щодо характеру дій противника були прийняті рішення, спрямовані на посилення найбільш проблемних ділянок оборони засобами РЕБ та ППО. Також поповнені запаси дронів всіх типів, протитанкових ракет, переміщені додаткові резерви сил та засобів», — повідомив головнокомандувач.

За його словами, «знову постало питання досягнення технічної переваги над противником у високотехнологічних видах зброї».

«Тільки це надасть нам можливість перемогти більшого за чисельністю ворога і створити умови для перехоплення стратегічної ініціативи», — додав він.

Другою серйозною проблемою Сирський назвав підвищення якості підготовки військовослужбовців, насамперед піхотних підрозділів, для того, щоб вони могли максимально використовувати усі можливості бойової техніки і західного озброєння.

У першу чергу вирішення цього завдання покладається на командування Сухопутних військ ЗСУ, яке у повному складі повернулося з району бойових дій, підкреслив головнокомандувач.

«Результати моєї роботи будуть враховані в планах підготовки військ та органів управління», — зазначив він.

Також Сирський відзначив найкращих воїнів відзнаками та цінними подарунками.

Схожі новини