Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через обстріли рф постраждали енергооб'єкти у трьох областях

  • 08.04.2024, 12:15
  • 253

Уночі проти 8 квітня російські безпілотники знову атакували українські енергооб'єкти. Є пошкодження

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Про це повідомило Міненерго.

Уночі війська рф двічі поцілили по обладнанню на високовольтній підстанції у Запорізькій області. Там є пошкодження обладнання.

7 квітня через обстріли відключилась високовольтна повітряна лінія на Харківщині. У результаті знеструмилась підстанція, яка живить побутових споживачів Харкова.

Протягом минулої доби у Харківській області застосовувалися графіки відключень через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі. Наразі обмеження продовжуються — зранку у Харківській області діють графіки відключень.

Також є локальне обмеження споживання електроенергії у Криворізькому районі Дніпропетровської області. Унаслідок бойових дій там одночасно відключились дві високовольтні лінії. А через падіння уламків збитої ракети в області стався вибух на території об'єкта газової інфраструктури. Там пошкоджено будівлі, але минулося без постраждалих.

«Укренерго» уточнює, що на Харківщині обмеження діють для побутових та промислових споживачів, на Криворіжжі — для промислових. Аварійно-відновлювальні роботи відбуваються в складних умовах та тривають цілодобово.

Загалом же в об'єднаній енергосистемі України дефіциту електроенергії немає, стверджує Міненерго.

Схожі новини