Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині судитимуть керівників комунального підприємства, що забруднювали землі у Славському

  • 04.04.2024, 15:30
  • 545

На Львівщині директори комунального підприємства протягом чотирьох років забруднювали сміття на полігоні твердих побутових відходів у Славську

Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області

«Так, у 2018 році між Славським комунальним підприємством та компанією-підрядником було укладено фіктивний договір про надання послуг з вивезення побутових відходів. Згідно з умовами цього договору, підрядники повинні були вивозити сміття на діючий Стрийський полігон твердих побутових відходів, проте, насправді комунальники своєю технікою вивозили його для заховання на закритий у 2010 році полігон твердих побутових відходів у Славському. При цьому між замовником та підрядником проводились формальні підписання актів приймання-виконання робіт», — йдеться у повідомленні.

Таким чином директори комунального підприємства забруднили суміжні з полігоном земельні ділянки та води річки Опір. Сума завданих збитків становить майже 2,8 мільйона гривень.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.2 ст.28 — ч.2 ст.239 (Забруднення або псування земель, вчинене за попередньою змовою) Кримінального кодексу України, ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Обвинуваченим загрожує - позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Схожі новини