Передплата 2024 ВЗ

Франція передасть Україні сотні одиниць бронетехніки та ракети

  • 31.03.2024, 12:15
  • 657

Франція в межах нового пакету військової допомоги передасть Україні сотні одиниць бронетехніки, яку виводять зі складу французької армії

Фото: Мілітарний
Фото: Мілітарний

А також зенітні ракети Aster 30 для посилення української протиповітряної оборони, які є альтернативою американського Patriot.

Про це міністр оборони Франції Себастьян Лекорню розповів в інтерв'ю La Tribune, передає Le Monde.

На думку французького міністра, щоб утримати таку велику лінію фронту, українській армії потрібні, наприклад, французькі бронетранспортери VAB, які мають «ключове значення для мобільності військ».

«Це старе обладнання, яке все ще працює, зможе принести пряму користь Україні у значних кількостях. Ми можемо говорити про сотні одиниць такої техніки на 2024 рік і початок 2025 року», — додав він.

«Ми також розробляємо боєприпаси з дистанційним керуванням у дуже стислі терміни, щоб доставити їх українцям цього літа», — наголосив міністр.

Він не виключає, що вимагатиме від виробників віддавати перевагу військовим потребам над цивільними, щоб прискорити виробництво. Париж просить французьку оборонну промисловість виробляти все більше і більше, щоб задовольнити потреби своєї армії та забезпечити її довгострокову підтримку Україні, пише Le Monde.

Схожі новини