Передплата 2024 «Добрий господар»

На міській ратуші Львова приспустили прапор міста як символ співчуття у день поховання Ігоря Юхновського

  • 28.03.2024, 13:51
  • 23.7K

На будівлі Ратуші та на флагштоку перед Львівською міською радою приспустили прапор міста як символ співчуття у день поховання Ігоря Юхновського — почесного громадянина Львова, громадського та політичного діяча, Героя України. Також на будівлі Ратуші вивісили банер на знак вшанування пам’яті Ігоря Юхновського

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Сьогодні Львів прощається з Ігорем Юхновським — українським фізиком-теоретиком, громадським та політичним діячем, професором, академіком НАН України, Героєм України, почесним громадянином Львова. Ігор Рафаїлович відійшов до вічності на 99-му році життя.

Громада Львова щиро співчуває рідним, близьким та усім, хто знав Ігоря Рафаїловича.

Довідка

Ігор Рафаїлович Юхновський створив добре знану у світі Львівську наукову школу статичної фізики. Він розробив оригінальні й потужні методи теоретичних досліджень систем взаємодійних частинок: метод колективних змінних та метод зміщень і колективних змінних, які дозволили розв’язати серію принципових проблем фізики конденсованої речовини.

1990 року Ігоря Юхновського обрано депутатом Верховної Ради України. У парламенті очолював опозицію як голова Народної Ради.

1991 року був кандидатом у президенти України.

Упродовж грудня 1999 — березня 2002 років був головою Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України.

У червні 2006 року Ігоря Юхновського призначено в. о. голови Українського інституту національної пам’яті - центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом.

Був одним із засновників та учасником ініціативної групи «Першого грудня».

У 2016 році, з нагоди 760-річчя Львова, Ігорю Юхновському присвоєно звання «Почесний громадянин міста Львова».

Схожі новини