Передплата 2024 ВЗ

На Жовківщині затримали чоловіка, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон

  • 22.03.2024, 15:45
  • 458

Чоловіка також підозрюють у шахрайстві та підробці документів

Фото поліції
Фото поліції

Як повідомили у поліції, 41-річний чоловік від 2019 до 2022 року нібито продавав сільськогосподарську техніку — трактори різних марок, культиватори, борони, січкарні та косарки.

«Клієнти переказували продавцю кошти, як оплату за товар, який він повинен був їм передати, та замовленої техніки ніхто з них так і не отримав. Натомість отримані гроші зловмисник привласнював» — розповіли у Нацполіції.

Загалом він таким злочинним чином отримав 270 тис. грн.

У 2024 році зловмисник організував переправлення військовозобов'язаного за кордон. За таку послугу ухилянт заплатив мешканцю Жовківщини 3 тис. доларів.

«Він виготовив фіктивне посвідчення про перебування „клієнта“ на посаді водія-експедитора від однієї з організацій Львова. Це надавало право безперешкодного виїзду за межі України,» — пояснили у Львівській обласній прокуратурі.

Мешканцю Жовківщини повідомили про підозру одразу за трьома статтями: незаконне переправлення осіб через державний кордон України, підроблення документів та шахрайство. Йому загрожує до 9 років ув’язнення з позбавленням права мати певні посади терміном до трьох років з конфіскацією майна.

Наразі тривають досудові розслідування, зловмиснику обирають запобіжний захід.

Схожі новини