Передплата 2024 ВЗ

Єврокомісія виділила кошти на виробництво боєприпасів

  • 15.03.2024, 19:30
  • 385

Європейська комісія виділила 500 мільйонів євро на збільшення виробництва боєприпасів. Так, у ЄС прагнуть підвищити річні показники виготовлення снарядів

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Про це свідчить повідомлення Єврокомісії.

Очікується, що завдяки такій підтримці до кінця 2025 року ЄС досягне річної потужності виробництва боєприпасів у 2 мільйони снарядів.

Єврокомісія в рекордно короткі терміни завершила оцінку відповідно до регламенту закону про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) і вибрала 31 проєкт, щоб допомогти європейській промисловості збільшити виробництво і готовність боєприпасів.

Відібрані проєкти охоплюють п’ять сфер: вибухові речовини, порох, снаряди, ракети та сертифікація випробувань і відновлення. Проєкти профінансують 513 млн євро з бюджетів ЄС і Норвегії. У Єврокомісії передбачають, що загальні інвестиції в ланцюжок постачання сягнуть близько 1,4 мільярда євро.

Грантові угоди з відібраними заявниками планують підписати у травні 2024 року.

Також Єврокомісія окремо виділить 310 мільйонів євро, щоб стимулювати держави-члени до спільної закупівлі оборонних можливостей. Програма передбачає спільні закупівлі у трьох сферах: боєприпаси, протиповітряна, а також протиракетна оборона і заміна застарілих систем.

Зазначимо, що закон про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) є прямою відповіддю на вимогу Європейської ради терміново доставити в Україну боєприпаси та, за потреби, ракети, а також допомогти державам-членам поповнити їхні запаси. Закон спрямований на те, щоб ЄС міг збільшити свої потужності з виробництва боєприпасів.

Схожі новини