Передплата 2024 «Добрий господар»

Фонд держмайна продає відпочинкову базу на Світязі

  • 14.03.2024, 19:35
  • 748

Фонд держмайна продає базу відпочинку на Шацьких озерах, яка наразі перебуває у власності Міністерства фінансів України

Фото із сайту Фонду держмайна
Фото із сайту Фонду держмайна

«Фонд державного майна України 4 квітня 2024 року здійснить електронний аукціон з продажу бази відпочинку, розташованої на березі озера Світязь у Волинській області. Стартова ціна об'єкта приватизації - 4,8 млн грн (без урахування ПДВ)», — йдеться у повідомленні.

Новий власник буде зобов’язаний зберігати готельний профіль діяльності щонайменше протягом 5 років після придбання.

База відпочинку розташована в урочищі Гряда. У складу бази відпочинку — будівлі загальною площею 675,2 кв. м, а також об'єкт незавершеного будівництва — спальний корпус площею 476,2 кв. м з рівнем готовності 77%. База є діючою та має підключення до безперебійного електропостачання.

База відпочинку поки що у державній власності в управлінні Міністерства фінансів України, переданий Фонду для проведення приватизації. Вона перебуває на балансі департаменту фінансів Волинської обласної державної адміністрації.

«Волинь має значний потенціал, який приваблює як внутрішніх, так й іноземних туристів. Цей тренд лише посилиться у повоєнний період. Сьогодні держава позбувається невластивих для неї активів, зокрема — у галузі готельного господарства та рекреації. Після продажу місцева громада отримає додатковий поштовх для розвитку території та створення нових робочих місць. Приватизація таких об'єктів — це наш внутрішній резерв, який спрямовується на підтримку Сил оборони України», — каже голова ФДМУ Віталій Коваль.

Шацькі озера, до яких відноситься озеро Світязь, є основною туристичною локацією Волинської області. Тут можна спробувати сплави на човнах та байдарках, відвідати мотузковий парк, велокатання, катання на позашляховиках, риболовлю, а також скуштувати місцеві гастрономічні пропозиції.

Схожі новини