Передплата 2024 ВЗ

Українська захисниця потрапила на обкладинку Vogue (ФОТО)

  • 01.03.2024, 15:25
  • 10.4K

21-річна Оксана Рубаняк з позивним «Ксена», командирка взводу однієї з бригад Сухопутних військ Збройних Сил, з’явилася на діджитал-обкладинці Vogue Ukraine Edition 5. Світлини зробив провідний британський фотограф

Фото Vogue
Фото Vogue

На фото військова — у формі ЗСУ із зібраним у косу довгим рудим волоссям.

У публікації видання вказано, що Рубаняк стала однією з героїнь фотоесе британського фотографа Бретта Ллойда, титульного знімання весняного номеру Vogue Ukraine Edition.

Захисниця приєдналася до Добровольчого формування Івано-Франківської територіальної громади у перший день повномасштабної війни. Пізніше вона потрапита до Збройних Сил, де стала єдиною жінкою-кулеметницею взводу 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

У цивільному житті Оксана працювала в Івано-Франківській міській раді, була поеткою і громадською активісткою.

«Ксена» та її побратими воювали на Бахмутському, Вугледарському та Мар'їнському напрямках. Під Вугледаром у березні 2022-го її було поранено, та невдовзі вона повернулася до зброї. На війні народилась її друга поетична збірка, «Назустріч смерті», — і зараз готується до друку третя, «Дорога життя», — йдеться у джерелі.

А на звичайній версії обкладинки — модель Карина Мазяр і українські кадетів разом із нею. Світлини, автором яких також є Ллойд, зроблені у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна.

Схожі новини