Передплата 2024 ВЗ

На Херсонщині український дрон поцілив у будинок гауляйтера

  • 10.02.2024, 20:00
  • 460

У селищі Нова Маячка Ювілейної громади Херсонського району, що на окупованій лівобережній частині Херсонщини, з українського дрона підірвали будинок місцевого гауляйтера Геннадія Коломойця на прізвисько «Танкіст»

Фото: Центр журналістських розслідувань
Фото: Центр журналістських розслідувань

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела в окупації.

Повідомляється, що колаборант вижив, але його будинок і автомобіль значно пошкоджені.

Зазначається, що український дрон залетів до будинку 54-річного Геннадія Коломойця, голови окупаційної адміністрації селища Нова Маячка Херсонщини, біля четвертої години ранку 9 лютого. Це вже не перша спроба підриву «Танкіста» з повітря.

«Зараз у селищі українських дронів — як бджіл. Через це російські окупанти намагаються менш відкрито пересуватися місцевими дорогами, їхніх Уралів у Новій Маячці помітно поменшало. Переживати чужинцям є за що: наші дрони підривали їх тут не раз. Сподіваємось, наступного разу „Танкіст“ отримає своє і вже не виживе», — розповіли джерела ЦЖР.

Повідомляється, що Геннадій Коломоєць, голова окупаційної «адміністрації» Нової Маячки Ювілейної громади, до 2017 року працював керівником новомаячківського СКП Сількомунгосп, а в 2020 році його обрали депутатом Ювілейної сільради від партії За майбутнє, яку пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

Родом Геннадій Коломоєць з селища Козацьке Новокаховської громади Каховського району. Переїхав до Нової Маячки на початку 1990-х років і отримав тут прізвисько «Танкіст», оскільки колись деякий час навчався в танковому училищі, але не закінчив його. «Танкіст» активно співпрацює з окупантами, зокрема допомагав їм з проведенням «референдуму» і «виборів» у вересні 2023 року, а також з відкриттям школи.

Схожі новини