Передплата 2024 «Добрий господар»

Голова СБУ зустрівся з послами G7 щодо незаконного стеження за співробітниками Bihus.Іnfo

  • 07.02.2024, 18:45
  • 515

У середу, 7 лютого, очільник Служби безпеки України Василь Малюк зустрівся з послами країн Великої сімки. З-поміж іншого вони обговорили ситуацію зі стеженням за журналістами Bihus.Іnfo

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це інформує пресцентр СБУ.

Як зазначається, зустріч відбулася за ініціативи СБУ в Києві. «Велику сімку» представляли посли П'єр Франческо Дзадзо (Італія), Гаель Вейсьєр (Франція), Мартін Єґер (Німеччина), Наталка Цмоць (Канада), Кунінорі Мацуда (Японія), а також заступник посла Ніколас Гаррокс (Велика Британія), виконувач обов’язків посла Джеймс Хоуп (США) та Азієр Сантіллан (представник ЄС в Україні).

Малюк розповів їм про те, який внесок СБУ робить у захист країни, протидіючи зовнішнім і внутрішнім ворогам. Зокрема, про враження Кримського мосту, витіснення рф з Чорного моря за допомогою власних унікальних розробок надводних дронів, знищення ворожої воєнної техніки та про інші спецоперації.

Окремо Василь Малюк розповів про готовність Служби безпеки «захищати демократичні цінності, одним із ключових стовпів яких є свобода слова». Говорили зокрема про ситуацію, яка склалася навколо редакції Bihus.Іnfo.

Глава СБУ наголосив, що вже звільнено керівника ДЗНД та відбувається переформатування роботи тих підрозділів департаменту, «які потребують змін та підсилення».

«Незалежність в роботі ЗМІ має бути забезпечена на 100%. Це той стандарт, який ми маємо високо тримати, особливо під час війни. Я не допущу жодних порушень цього надважливого принципу демократії у діяльності СБУ», — сказав Малюк.

Схожі новини