Передплата 2024 «Добрий господар»

«Хлопець у свідомості, у стабільному стані»

Журналістка «ВЗ» запитала у лікарів, як почувається юнак, який випав з 15-го поверху

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

2 лютого, близько 17 години, у Львові з вікна 15-ого поверху випав 21-річний хлопець. Удар йому помʼякшив дах припаркованого автомобіля, завдяки якому хлопець вижив. Випадок трапився на проспекті Чорновола, на території ЖК «Авалон».

Я поцікавилася у лікарів, у якому стані зараз перебуває хлопець?

У лікарні Святого Пантелеймона зауважили, що стан хлопця з учорашнього вечора не змінився. Він у свідомості, у стабільному стані.

Завідувач відділення невідкладної допомоги Сергій Іщук розповів:

— Хлопець, який випав з 15 поверху, доставлений до лікарні близько 18 год вечора, 2 лютого, з ознаками важкої політравми.

На момент обстеження проведено рентген, УЗД органів черевної порожнини, рентген лівої верхньої кінцівки, рентген правої нижньої кінцівки та КТ голови, шиї, грудної клітки та черевної порожнини.

У хлопця злам 7-го шийного хребця (без компресування спинномозкового каналу), злам лопатки та лівого передпліччя. Внаслідок обстежень також виявлено перелом великої гомілкової правої та лівої кісток.

На цей час пацієнт стабілізований на рівні червоної зони. Йому введений торакальний дренаж. Пацієнта перевели у відділення інтенсивної терапії (травмоблок) — для подальшого спостереження та лікування.

На сторінці хлопця в Instagram написано, що він, зокрема, стрімер, учасник шоу «Побачення без фільтрів» та імпульсивний хлопець. У соцмережах можна побачити багато кумедного відео, яке він знімав раніше.

А ось останні відео в Instagram виглядають прощальними… Хлопець розповів, що деякий час лікувався від депресії, проте все одно не зміг «вивезти» це життя… В іншому повідомленні хлопець просить своїх друзів, «час від часу згадувати про нього». Також він записав музичне відео і сказав, що ця пісня завжди буде асоціюватися з ним. «Дуже любив її слухати і сидіти як камінь», — написав юнак.

«На кінець зробив собі такий фуршет, було смачно», — додав хлопець наостанок та опублікував фотографію з кавою та стравами.

Чи була це спроба самогубства, у лікарні не коментують.

Хочу також звернути увагу користувачів соцмереж, які не знаючи ситуації, залишають злобні коментарі у соцмережах. Якщо у хлопця і справді депресія, то це «не дурість», а хвороба. А психотерапевти радять бути уважними до своїх близьких та знайомих. У разі потреби — вчасно звертатися по психологічну допомогу до фахівців.

Схожі новини