Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні на майже пів мільярда гривень арештували нерухомість Царьова

  • 02.02.2024, 17:45
  • 588

Суд арештував нерухомість колишнього народного депутата Олега Царьова, який причетний до фінансування збройної агресії рф

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомили в СБУ та Офісі Генпрокурора.

Йдеться про:

  • квартиру в центральній частині Дніпра;
  • земельну ділянку на Київщині площею 0,15 га;
  • житловий будинок у Ялті площею 180,4 квадратних метрів;
  • санаторій «Кірова» та музей «Садиба княгині Барятинської» у Ялті, де зараз живе Царьов.

Загальна вартість арештованої нерухомості «ексрегіонала» становить 460,6 мільйона гривень.

Як зазначають слідчі, блокування активів Царьова дозволить запобігти їх перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна.

За даними слідства, після захоплення Криму Царьов переоформив свій кримський санаторій відповідно до законодавства рф. Таким чином він регулярно сплачує гроші з рекреаційного бізнесу до бюджету росії у вигляді «податків».

Крім того, Царьов уклав договір із підрозділом росгвардії на монтаж та обслуговування технічних засобів охорони двох кримських об'єктів. Гроші за такі послуги колишній «регіонал» сплачує безпосередньо на банківські рахунки окупаційного угруповання рф, яке дислокується на тимчасово захопленому півострові.

На підставі зібраних доказів Царьову повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110−2 Кримінального кодексу України — фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України.

Раніше СБУ кваліфікувала його дії за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України — державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Схожі новини