Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Оксана Забужко увійшла до складу міжнародного журі Берлінале-2024

  • 02.02.2024, 10:30
  • 493

Українська письменниця Оксана Забужко увійшла до складу міжнародного журі конкурсної програми цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю

Оксана Забужко. Фото: 24 канал
Оксана Забужко. Фото: 24 канал

Про це повідомляє оргкомітет Берлінале.

«Оксана Забужко, яка написала свої перші вірші в юності, є чи не найвизначнішою письменницею в Україні. Вона вже видала понад 20 книг, серед яких поезія, проза та публіцистика», — зазначають організатори «Берлінале».

Вони наголошують, що Забужко вивчала філософію, викладала в низці університетів США, отримала численні нагороди в Україні, французький орден Почесного легіону, центральноєвропейську літературну премію Angelus за роман «Музей покинутих секретів» і премію «Книга року-2022» за книгу «Найдовша подорож» про історичні передумови нинішньої війни росії проти України. На «Берлінале-2024» авторитетне міжнародне журі вкотре визначить володарів Золотого та Срібного ведмедів. За «ведмедів» цьогоріч змагатимуться 20 фільмів, а переможців оголосять 24 лютого.

Міжнародне журі очолить акторка, режисерка, продюсерка та письменниця Люпіта Ніонго. До складу журі, крім Забужко, також увійшли актор і режисер Бреді Корбет (США), режисерка Ен Хуей (Гонконг, Китай), німецький режисер Крістіан Петцольд (Christian Petzold), режисер Альберт Серра (Іспанія) та актриса і режисерка Жасмін Трінка (Італія).

Нагадаємо, у 2005 році членом журі кінофестивалю «Берлінале» був український письменник Андрій Курков.

Схожі новини