Передплата 2024 ВЗ

«Щороку кількість ДТП лише збільшується»

Торік через перевищення швидкості загинуло 70 осіб, 942 — травмувалися

Внаслідок автозіткнення на автодорозі Східниця- Пісочна" чотири особи загинули, ще чотири - отримали травми. Винуватець ДТП був у стані наркотичного сп'яніння.
Внаслідок автозіткнення на автодорозі Східниця- Пісочна" чотири особи загинули, ще чотири - отримали травми. Винуватець ДТП був у стані наркотичного сп'яніння.

Торік на Львівщині сталося 688 ДТП через перевищення швидкості. Про це журналістці «ВЗ» повідомили у Патрульній поліції Львівської області.

«Швидкість залишається першою причиною ДТП з важкими наслідками, то ж будьте свідомими, — зазначають патрульні поліцейські. — Через небезпечну швидкість сталося 688 ДТП з потерпілими, в яких загинуло 70 людей та травмувалося 942 особи. Нагадуємо, що швидкість у населених пунктах становить 50 км/ годину».

Патрульні повідомили, що у 2023 році на Львівщині зареєстрували 2001 ДТП з потерпілими. Це на 200 більше, ніж у 2022 році.

«Минулого року в ДТП на Львівщині травмувалося 2625 осіб та, на жаль, загинуло 220 людей», — йдеться у повідомленні патрульних поліцейських.

Основними причинами цих ДТП стало порушення тих правил, про дотримання яких ми постійно наголошуємо, а саме:

  • перевищення швидкості;
  • порушення правил маневрування;
  • недотримання дистанції;
  • керування транспортним засобом в стані сп’яніння;
  • порушення правил проїзду перехресть.

Найбільшу кількість ДТП з потерпілими зареєстрували у липні та жовтні. Найбільша кількість загиблих була в жовтні, а травмувалося — у серпні. Додамо, що Львівщина лідирує за кількістю ДТП з дітьми.

Експерт з адвокації Кампанії «За безпечні дороги» Микола Ільчук зазначив: «З року в рік кількість ДТП лише збільшується. І, наразі, немає передумов для їх зниження».

Схожі новини